24. juli 2013

Gammel seng

Etter å ha jaktet på en seng til gjesterommet i noen uker, fant jeg en kjempe fin gammel seng på finn. Den var veldig sliten i malingen, så nå er jeg midt i prosessen ved å fjerne flere lag med maling. 

Denne har vært malt mange ganger, og har tydeligvis en lang historie og gledet mange mennesker. Nå skal den strippes for maling, pusses og males på nytt (tenker på en mint farge). Og forhåpentligvis skal våre gjester sove godt i den i fremtiden også.






FRU S

20. juli 2013

Rive Rolf

Vi har startet å ribbe stua. Dette er nok et av de rommene hvor vi kommer til å gjøre mest. Peis, gulv og lister skal bort. Nye vegger og gulv skal på plass og tak og vinduer må males.

Så her om dagen startet Fru S å dra av lister og gipsplater og Herr S aka Rive Rolf, gikk løs med brekkjern og hammer på den "fine" peisen fra tidlig 90-tallet. Slik så det ut.












Litt morsomt når man kommer inn til gammel tømmer og tapet, skal ta noe bedre bilder av det senere.



FRU S

19. juli 2013

Hage som smaker

Jeg må si det var litt overveldende å gå fra en liten gressflekk til stor hage. Jeg er ikke en av de utvalgte med grønne fingre, men ønsker jo en hage jeg kan være stolt av og som bugner av blomster og farger. Vi kommer ikke til å gjøre så mye ute i år, så jeg får lese meg opp litt i vinter og prøve å lære av de som kan. 






Noe som jeg syns er litt moro er at vi har en del spiselig i hagen. De siste to ukene har jeg gått å småspist markjordbær etter jobb, og fulgt med på at både solbær, rips, epler og pærer modnes på trær og busker. 











God helg!
FRU S

11. juli 2013

Å bo i pappesker

Gleder meg til vi får litt flere rom ferdig, så jeg kan pakke ut alle de fine tingene mine. Måtte oppi noen esker tidligere for å lete etter noe. Fant ikke det jeg lette etter, men fant flere ting jeg allerede har glemt at jeg har. 






FRU S

9. juli 2013

Før og etter > Soverom

I går kveld flyttet vi inn på vårt nye soverom. Mangler noe små ting, men noen før og etter bilder kommer alikevel.



FØR



ETTER



FØR



ETTER



List i taket er noe av det som mangler.



FØR



ETTER



Nå er det gjesterommet som står for tur. Og vi har i kveld fjernet lister og gjort klart for å male. Samtidig driver jeg å tråler internett etter en "gammel" enkeltseng i 120 eller 90 cm bredde. Så om noen har en å selge eller noen gode ideer på hvor jeg kan finne, rop ut.



God kveld!
FRU S




6. juli 2013

Før og etter > Bodene i huset

Her kommer før og etter bilder av bodene i andre etasje. Lille boden rommer sko og jakker, mens den "store" har blitt walk in closet. 



FØR



ETTER



FØR



ETTER



FRU S


5. juli 2013

Gunvorstua


Da dukket kamera opp i en pappeske, så da kommer det noen bilder av huset. 

Huset (Gunvorstua) er fra 1935 og var opprinnelig en gård med hester og frukttrær. Gården er med årene blitt erstattet med flere boliger. 






Huset er på 134 kvm og første etasje inneholder kjøkken, spisestue, gang, et lite toalett og stue. Stuen er slått sammen av det som i gamle dager var finstue og dagligstue. Fra kjøkken er det også en liten grovinngang som fungerer som et mini vaskerom. I andre etasje er det tre soverom, bad, gang og to boder.
I tilegg finnes det en grovkjeller og en dobbelgarasje med et lite rom på "loftet".






Det er en stor hage som går rundt hele huset. Den er for øyeblikket litt overgrodd, men her finnes epletre, pæretrær, plommetre, ripsbusk og masse markjordbær.






Her finnes nok av vedlikehold og prosjekter til å holde oss gående en god stund fremover. Vårt soverom er vi allerede godt i gang med å male, og bodene i andre etasje er vi ferdig med. Den største av de fungerer nå som walk in og bilder kommer i neste innlegg.



FRU S

4. juli 2013

Vi har kjøpt oss hus!

Vi kjøpte for noen måneder siden et lite rødt hus fra 1935. På mandag flyttet vi inn og nå bor vi oss sakte, men sikkert på plass. Bilder kommer, så fort jeg finner kamera som har forsvunnet i kaoset.



FRU S